måndag 28 september 2009

Ung Företagsamhet

I dagarna har organisationen Ung Företagsamhet på Gotland fått en ny regionchef i Karin Mehler, en kvinna med massa nyttiga erfarenheter och friska kunskaper som passar som hand i handske för detta uppdrag. Grattis Karin till ditt nya spännande uppdrag och Grattis Gotland till att Ni har ett aktivt arbete för Ung Företagsamhet.

Varför skall unga få träna sig på entreprenörskap och till på köpet under skoltid? Ett enkelt svar är att kunskap och erfarenhet sällan är tung att bära och ju mer som kan "intas" under spänstig ålder är till gagn för livet. Att få kombinera teori och praktik är ju heller ingen ny metodik inom svensk skola, men inte lika använd inom de mer teoretiska programmen.

Det mest slående svaret är dock det bevisade resultat som UF-verksamheten har gett att mellan 20-25 % av alla UF-elever är entreprenörer inom 10-15 år. För Gotlands del skulle det innebära, med föregående läsårs siffror, ca 20-25 nya entreprenörer inom 15 år. Grattis Gotland!

Kan det innebära något mer än bara detta? Kan dessa nya entreprenörer stå för en mer öppen attityd än dagens gotländska entreprenörer påstås göra? Om detta och om vad jag själv anser om gotländska entreprenörers öppenhet skall jag skriva en annan dag.

Gotland i mitt hjärta

Göran R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar